Data: 2006-10-24 21:25:23
Temat: Re: Nóż do filetowania - co wybrać do 200,- pln???
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <ehlrb2$68j$1@nemesis.news.tpi.pl>, "MART" <q...@o...pl>
wrote:
> Witam po raz pierwszy na grupie!!!
> Ostatnia ostra "walka" z cielęciną otworzyła mi oczy na problem zakupu
> porządnego noża do filetowania.
> Przyznam szczerze, że nie jest to proste zadanie /nawet w stolicy -
> myślałem, że mają większy wybór -lub może nie do końca szukałem tam gdzie
> trzeba - za wszelkie wskazówki w tej materii serdeczne dzięki :))/
> Do ręki udało mi się wziąć następujące noże:
> VICTORINOX 5.3700.18
> WUSTHOF CLASSC 7"
> ZWILLING PROFESSIONAL "S" 7" 30343-181
> FISKARS CHEF DE LUX 18
> Mam tu swojego cichego faworyta ale jego cena odbiega niestety znacznie od
> założeń. Bardzo mnie ciekawi jakimi Wy posługujecie się nożami /głownie
> chodzi mi o te flexible/ a może jest to jeden z tych??? Za wszelkie uwagi i
> sugestie z góry serdeczne dzięki.
Ja ma jeden nóż kuchenny, taki duży, przedwojenny, po dziadku. Robię nim
wszystko Jak go nie mam pod ręką, korzystam z victorinoksa -- scyzoryka
za 54 złote.
Władysław
|