Data: 2003-04-24 21:03:59
Temat: Re: Numerki na mące
Od: "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Andrzej K. Brandt" <a...@k...wesolego.spammera.pl> napisał w
wiadomości news:b81k8n$jlf$1@korweta.task.gda.pl...
> Rany! Nigdy bym nie wpadł, że mąka ma popiołowość. Napewno nie
żartujesz???
> Ciekawe, to jest na każdej torebce z mąką a mało kto wie, co to właściwie
znaczy.
mąka sklada się z białka, skrobi, wody (wilgotność) i składników
mineralnych. Jak spalasz mąkę składniki organiczne idą z dymem, woda też,
zostają składniki mineralne. Czyli ów popiół. Im niższy numerek tym mniej
skłądników mineralnych czyli (przybliżając) owego popiołu.
pozdrawiam
--
Rafał (mgr inż. biotechnolog)
GG #95230
===================
Nie jemy po to, aby żyć.
Żyjemy po to, aby jeść.
===================
|