Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia O karpiu i osciach Re: O karpiu i osciach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: O karpiu i osciach

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: O karpiu i osciach
Date: Wed, 27 Nov 2002 14:08:35 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <as2ff0$o29$1@news.tpi.pl>
References: <as0b5b$8mi$1@news.tpi.pl> <as0bt1$rnm$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pd186.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1038401824 24649 213.76.99.186 (27 Nov 2002 12:57:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 27 Nov 2002 12:57:04 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: O karpiu i osciach
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:136331
Ukryj nagłówki


Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:as0bt1$rnm$...@n...onet.pl...
>

> A dlaczego musisz oddzielić surowego karpia?
> Z gotowanego wyłażą same. U mnie w domku je się bezpiecznie galaretę, bo
nie
> ma w niej ości - wszystkie wyjmuję. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie są.
> --
> Joanna

Musi byc z surowego, bo z gotowanego wychodzi calkiem inny smak potrawy. W
przepisie jest zmielone surowe mieso z karpia i juz. Roznica jest mniej
wiecej taka jak miedzy kotletem mielonym a krokietem z gotowanego miesa,
czyli dosc zasadnicza. Za to efekt taki ze warto sie pomeczyc. Z ugotowanego
juz probowalam i to nie jest to, rozlatuje sie i smakuje inaczej. Mysle, ze
poswiece jednego karpia i jakos powykrawam kawalki bezosciowe a z reszty
zrobi sie galarete. Z reszta mus zalewa sie artystycznie galaretka z
karpiego wywaru.

Agata Solon, naturalna


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.11 Agata Solon
27.11 Krysia Thompson
27.11 Krysia Thompson
27.11 Art(Gruby)
27.11 Krystyna Chiger
27.11 Agata Solon
27.11 Agata Solon
27.11 Art(Gruby)
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem