Data: 2005-02-18 20:57:26
Temat: Re: O makaronach-pytanie.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <cv5k7d$s5p$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"cherokee" <c...@n...o2.pl> wrote:
> Użytkownik "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:cv4t7p$3ip$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Fakt,nie uzywam tych makaronow z "wyzszych" polek, ale srednich.
> > Ostatnio robilem sos Bolonski z ...no wlasnie kupilem orginalny wloski
>
> Ja polecam z całęgo serca makaron Melissa, włoski,
Grecki. Czytaj to, co małym drukiem. ;-)
> z pszenicy durum - cena
> 2,65/paczka (spaghetti, farfalle, penne itp, bo lasagne drozszy).
> Nie trzeba go hartowac a w smaku jest doskonały.
O Melissę toczyły się tu już spory. Niektórzy odsądzają ją od czci i
wiary i przedkładają ad nia np. Malmę,ale ja uważam, że jest dobrana
codzienny użytek. .Co do Malmy, to pod tą marką sprzedaje się różne
produkty, niektóre znakomite, ale inne, w tym popularne makarony, raczej
podłe i nie nadające się na potrawy typu włoskiego.
Władysław
|