Data: 2004-10-27 08:53:14
Temat: Re: O pizzy jeszcze... hint technologiczny
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"eM eL" <b...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
>
> Mam "pizza stone" od lat i wlasnie tak to dziala. Kamien ten rozgrzewa
sie
> w ciagu ok. 10 minut, tyle ile potrzeba piecykowi. Sa pewnie rozne takie
> kamienie do pieczenia pizzy w tym byc moze takie, ktore wymagaja
baaaaaardzo
> dlugiego nagrzewania.
>
> Moj kamien ma ok. 34 cm srednicy (13 cali) i ok 1,5 cm grubosci, jest
nieco
> karbowany na gorze (dzieki temu jest cyrkulacja powietrza pomiedzy
kamieniem
> a dnem pizzy) i dosyc ciezki jak na swoje gabaryty. Nie wiem jaka to
firma
> gdyz napisane na nim jest tylko "CR Italia."
>
>
> >
> > A daje taki efekt jak pieczenie na kamieniu?
>
> Pizza piecze sie rownomiernie i sie nie przypala. Podobnie cisteczka i
inne
> wypieki. IMO genialny wynalazek.
>
> --
> ><eM eL><Washington, D.C.><
> ><There's no place like 127.0.0.1><
Dzieki za odpowiedz, , przy okazji zamowie sobie ten "kamien"
Ilona
|