From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: O wyższości tuńczyka nad tuńczykiem... :-)))
Date: Fri, 26 Oct 2001 16:17:12 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <7...@4...com>
References: <9rboci$9q6$1@news.onet.pl> <d...@4...com>
<9rbrth$6p8$1@news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 67
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebo
ne.net!sunqbc.risq.qc.ca!news.maxwell.syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propag
ator2-austin!propagator!feed2.newsfeeds.com!newsfeeds.com!news-in-austin.nuthin
butnews.com!corp-goliath.newsgroups.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:76890
Ukryj nagłówki
choroba, a mialam nadzieje isc na dol i gotowac, ktoras jeszcze
nie wybrana zupke (grochowka juz odpada bo za dluga, poza tym do
wyboru - krem kalafiorowy, kartoflanka+ogorkowa - zamienniie,
koperkowa - zly wplyw grupy...)
fish pie - prosta rzecz. Prawie do Cafe ..
potrzebne sa:
tunczyk, duzo - ma nas troje - 3 normalne puszeczki mniej wiecej
starczaja.
cebula
pieczaki
jaja na twrado
sos bialo-serowy
ciasto kruche slone , ale lepsze francuskie
pieczaki obdusic z cebula.
do naczynia - wartswa pieczarek-cebuli, na to watrswa plasterkow
jaj , na to warstwa poszarpaych kawalkow tunczyka, dosc mokrych,
wrecz z soses, pobryzgac sosem bialo-serowym, powtorzyc az sie
skladniki skoncza. Przykryc szczelnie czapeczka z ciasta, oblepic
dokola w ladnywzorek, mnie z resztek ciasta wychodza jeszce
rybki, ktore przyklejam na wierzch ciasta. zapiec w srednim
piekarniku az ciasto zlote.
My to jadamy z jarzynami z wody
Krysia
ide juz te zupe robic, a dalej nie wiem, ktora...
>reka w gorze (nawet obie ;-)))) )
>ja na poczatku zupilam w sosie wlasnym i ciagle tak z przyzwyczajenia
>kupuje, jakos mnie odtraca od tego w oleju
>a jeszcze inne pytanie - wolicie juz rozdrobniony czy w tzw kawalkach?
>
>pozdrawiam
>Monika
>m...@b...pl
>UIN 33169566
>
>Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
>grup dyskusyjnych napisał:d...@4...com..
.
>>
>> >W jakich sytuacjach (do przyrządzania jakich specjałów) pojawia się u Was
>> >wyższość tuńczyka w oleju nad tym w sosie własnym...
>> >(Oczywiście cały czas mam na myśli tuńczyka, a nie błoto, które niektórzy
>> >producenci podpisują "tuńczyk")
>>
>> u mnie nigdy - zawsze tylko w sosie wlasym.
>> Jak mi potrzeba troche tlustosci, to dodaje oleju, CHOC raz mi
>> sie udalo zgarnac z polki w sklepie i taki i taki i zorientowalam
>> sie za pozno by isc i zamieniac. zmieszal sie z tym w sosie
>> wlasnym i moj fish pie wyszedl tak samo dobry.
>> Jakby kto reflektowal na przepis, to reka do gory
>>
>> sia
>>
>> P.S. Takze samo fish cakes czyli kotleciki kartoflano rybne
>> K.T. - starannie opakowana
>>
>___________________________________________________
_________________________
>__
>> Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
>http://www.binaries.net
>
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|