Data: 2001-10-26 15:26:40
Temat: Re: O wyższości tuńczyka nad tuńczykiem... :-)))
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> P.S. Takze samo fish cakes czyli kotleciki kartoflano rybne
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>Tys sie urwala z ksiezyca Ciotka!
>Ty sie pytasz czy kto chce przepis.....
>
>Mechcia
>zdziwiona mocno:)))
>
no bo mnie sie wydawalo, ze juz tokiedy pisalam...ale zapomialam
o fishcakes.
Mozna zrobic z dowolnej ryby - jakis filecik uduszony, usmazony,
niewazne - ma byc mieso rybie. tu wkracza tunczyk albo salomom
czyllosos w puszce.
Odlas sos.
Karoflane puree potrzebne - wbrew pozorom, NIE sztuczne. to
wymieszac z rybka , odrobina cebuli posiekanej/szcypioru, sporo
natki. posolic etc. formowac okragle , to takie male grubawe
hamburgery, obtaczas w mace albo buleczce, smazyc. z nieznanych
mi blizej powodow mnie sie one zazwyczaj raczej rozlataja, ale
nikomu to nieprzeszkadza i tak sie czasem zastanawialamczyby nie
zrobic jednego wielkiego jak patelnia.
Krysia, wracam na Ksiezyc - przez Ciebie Mechcia jestem juz
strasznie glodna, zanim zupka bedzie to kiszki mi beda grac.
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|