Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.dialog.net
.pl!not-for-mail
From: Zenek <t...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: O zachowaniu się przy stole
Date: Mon, 16 Jan 2012 12:18:20 +0100
Organization: Dialog Net
Lines: 30
Message-ID: <jf111t$r44$1@news.dialog.net.pl>
References: <jf0uu2$hfu$1@news.icm.edu.pl>
Reply-To: t...@p...pl
NNTP-Posting-Host: 62.87.232.235
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.dialog.net.pl 1326712702 27780 62.87.232.235 (16 Jan 2012 11:18:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 16 Jan 2012 11:18:22 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:9.0) Gecko/20111222 Thunderbird/9.0.1
In-Reply-To: <jf0uu2$hfu$1@news.icm.edu.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:341021
Ukryj nagłówki
W dniu 2012-01-16 11:42, medea pisze:
> Temat tylko lekko zahaczający o kuchnię, ale nie wiem, czy grupa o
> savoir vivrze jeszcze działa, a tutaj na pewno znajdę dobrze
> zorientowanych. ;)
>
> Wyobraźcie sobie taką sytuację: oficjalna kolacja w restauracji na
> kilkanaście osób. Restauracja nie bardzo ekskluzywna, ale też nie jakaś
> podrzędna, chociaż dosyć ciasna. Wzdłuż ściany ustawiono kilka stolików
> dwuosobowych, połączonych ze sobą, ale każdy z nich jest nakryty osobnym
> obrusem. Z powodu dość sporej ciasnoty stoliki są mocno dosunięte do
> ściany, tak że osoby siedzące na kanapie przy ścianie zostają
> praktycznie uwięzione. Te siedzące na obu krańcach to jeszcze pół biedy,
> ale osoba siedząca na środku - mająca ze swej prawej i lewej strony po
> przynajmniej 3 osoby - ma kłopot z wyjściem do toalety. Jak powinna się
> stamtąd wydostać w razie nagłej potrzeby? Na przejście między stolikami
> a siedzącymi nie ma szans, musieliby wszyscy z tej strony wyjść. Ciekawa
> jestem propozycji. ;)
>
> Żeby pozostać w temacie kuchni - były jedzone: klarowna zupa pomidorowa
> z pierożkami ravioli z mozzarellą, carpaccio wołowe z orzeszkami
> piniowymi i rukolą, pieczone krewetki tygrysie, zupa rakowa, jagnięcina
> w sosie pomidorowo-rozmarynowym, ryba żabnica w sosie cytrynowym z
> kaparami, do tego pieczone w mundurkach ziemniaczki i surówki/jarzynki.
>
> Ewa
To chyba byla jakas jadlodajnia bo w restauracji z takim menu nie
wyobrazam sobie zeby jesc na kolanie takie wykwintne danie.
|