Data: 2008-08-28 13:24:03
Temat: Re: OGÓRKI W DYNI LUB TYKWIE
Od: Panslavista <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 28 Sie, 13:54, Artur Fortuna <f...@p...pole.Reply-To.pl>
wrote:
> Użytkownik Panslavista miał niepewny dość wzrok. Prosił o żar, wpatrzony
> gdzieś w mrok. Wciągnął dym, i nim skryła go noc, tak powiedział:
>
> > Kiszenie ogórków w dyni / tykwie.
>
> > Wybieramy dynie / tykwy krągłe, od strony łodygi ostrożnie wykrawamy
> > otwór, ale tak, aby nie uszkodzić odkrojonej części. Wybieramy łyżką
> > ze środka nasiona nie naruszając miękiszu dyni / tykwy. Ciasno
> > układamy w niej małe ogórki korniszonowe. Zalewamy zalewą 4dag soli na
> > litr wody. Przykrywamy otwór częścią wcześniej odkrojoną, którą
> > mocujemy przy pomocy szpadek drewnianych. Wkładamy te dynie do beczki
> > na ogórki, wokół nich dajemy ogórki z przyprawami do normalnego
> > kiszenia.
>
> Dynia tez do konsumpcji?
>
> --
> FortArt
> www.wikipasy.pl- Encyklopedia KS Cracovia on-line
Pewnie.
|