Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Mizar" <mizar_nt@_usuń_wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: OKONIE!! Jak je zrobić ? PILNE dzisiaj na KOLACJĘ ;-)
Date: Mon, 25 Sep 2006 15:39:08 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 34
Message-ID: <ef8m6a$3qa$1@inews.gazeta.pl>
References: <ef8fiu$29h$1@inews.gazeta.pl> <ef8fv9$eig$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ef8h23$922$1@inews.gazeta.pl> <ef8jb2$ki$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ef8juv$meb$1@inews.gazeta.pl> <ef8lhp$ac9$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: cg2.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1159191562 3914 80.53.216.2 (25 Sep 2006 13:39:22 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 25 Sep 2006 13:39:22 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-User: vinix
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:278881
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ef8lhp$ac9$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Mizar" <mizar_nt@_usuń_wp.pl> wrote in message
> news:ef8juv$meb$1@inews.gazeta.pl...
>>
>>> Jak chcesz zabić smak świeżych... Zostaw ziółka na zakupy ze smarketu,
>>> po
>>> to byś nie czuł, co jesz i nie chorował ze starej żywności
>>>
>>
>> Nie rozmumiemy się ;-(
>> Chcę część rybek zrobić inaczej, i nie myslę o ziołach z rybą, tylko o
>> rybie z ziołami (posmakiem, nutą)!!!!
>
> Ależ ja wiem co pisałeś, też uważasz mnie tylko za trolla?
> Nuty są potrzebne głównie tam, gdzie świeżość nie jest dominantą, gdy coś
> jest bardzo świeżego wystarcza tonika... Jest owszem przypadek - jesz
> codziennie okonie - zeby się nie znudzily dodajesz nuty...
> Ugotuj sobie zupę rybną - P. Dykiel pokazywała ostatnio jak to się robi.
> wszystkie ogony, płetwy i głowy (bez skrzeli) gotujesz z warzywkami na
> rosół rybny. Przecedzasz, dodajesz ziemniaki w kostkę, gdy prawie miękkie
> koncentrat pomidorowy zasmażony na wyciągu z papryki mielonej, dodajesz
> pomidory w kawałkach - wczesniej sparzone, aby skórka zeszła, to samo z
> papryka w strąkach i wkładasz tuszki ryb - dzwonka czy jak ci pasuje -
> gotujesz na wolnym ogniu, aby ryba się nie rozpadła - i na talerze...
> Dobra śmietana będzie na rzeczy, zielona pietruszka...
>
o to chyba zrobię, bo mam w sumie 26 sztuk okoni (20-28cm)
|