Data: 2001-11-20 14:18:52
Temat: Re: OT termoobieg
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisał w
wiadomości news:9tdocb$rfc$1@news.tpi.pl...
> Do Was, kochani, do Was jak w dym. Nosze sie z zamiarem nabvycia kuchenki
> gazowo-elektrycznej (juz jakos powoli przywyklam do mysli o nie-gazowym
> piekarniku) I teraz pytanie: o co chodzi z tym termoobiegiem? Czy on nie
> wysusza miesa przy pieczeniu? Jak z otwieraniem i sprawdzaniem w czasie
> pieczenia? Jakie to ma wady? No bo nie wiem, czy dolozyc, bo warto, czy
> sobie podarowac, bo po co.
>
Ja mięsa piekę w folii, albo w szkle jenajskim - zależnie od humoru
głównie...
Tak więc termoobieg na wysuszanie nie ma żadnego wpływu.
Jeśli chodzi o ciasta to pieką się szybciej i ładniej wyrastają w
termoobiegu...
Ja przeważnie nastawiam piekarnik na dolną grzałkę + termoobieg.
Mam Amica, więc z tych tańszych i jestem bardzo zadowolona...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|