Data: 2003-05-20 07:01:01
Temat: Re: OWOCE MORZA
Od: "Izis_" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
no dobra to jeszcze jeden:
Slodko - kwasne kebeby rybne:
filety (grube) rybne
ananasy z puszki
1 duza papryka czerwona
3 lyzeczki oliwy z oliwek
1/2 lyzeczki cukru
2 lyzki bialego winego octu
2 lyzki sosu pomidorowego.
1. namoczyc drewniane szpikulce w wodzie tak zeby tonely - bo sie nei
przypalaja podaczas smazenia.
2. pokroic rybe na kostki (ok 2,5 cmm) i ananasy i papryke. Nabijac na
szpikulce na przemian.
3. wlozyc kebaby do naczynia jakiegos. polaczyc w misce 2 lyzki sosu z
ananasa oliwe z oliwy, cukier ocet i soso pomidorowy. dobrze wymieszac i
chlodzic w lodowce 3 godziny (aha no oczywiscie jeszcze sol i pieprz do
smaku). Kebeby nei marynujemy dluzej niz 3 godizny bo ocet ugotuje rybe.
4. smazymy albo na grilu albo w piecu albo n apatelni albo w mikrofali noo
po prostu smazymy i juz :). Podawac a makaronem i salata z sosem do salatek.
Izis_
|