Data: 2007-01-02 11:38:58
Temat: Re: Obiad!
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha " <c...@W...gazeta.pl> wrote in message
news:enda9r$ctk$1@inews.gazeta.pl...
> Kajetana_Kinga aka Słowotok <k...@g...pl> napisał(a):
>
>> Natomiast mam inne pytanie: zostało mi pół opakowania (takiego chyba 0,5
> kg)
>> pszenicy na kutię z przygotowań Wigilijnych. Co można z niej zrobić
>> nie_na_słodko? (jakieś potrawy może obiadowe?)
>
> Możesz ugotować na pęczaku pszennym bardzo smaczny krupnik. Moja
> szwagierka
> bardzo się zdziwiła w święta, że pęczak pszenny, który ona kupuje na
> krupnik, to inna nazwa pszenicy na kutię.
>
> Możesz też ugotowany pęczak przepuścić przez maszynkę z dodatkiem
> zrumienionej cebulki i grzybów suszonych, albo niewielkiej ilości
> dowolnego
> mięsa /niekoniecznie surowego/ i zrobić kotlety.
>
> Ja mam na obiad ogórkową i drożdżowe kluski na parze z sosem wiśniowym.
> Tez
> mam dość mięsa.
>
> Ania
Czy te Twoje kluski są wielkosci bułek?
|