Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.silweb.
pl!polsl.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Obiad słomianego wdowca;)
Date: Mon, 16 Jan 2006 07:44:12 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 36
Message-ID: <dqffbl$k49$1@polsl.pl>
References: <dq3tce$poc$1@news.onet.pl> <dq4h76$ln1$2@nemesis.news.tpi.pl>
<dq6rdb$rqn$1@news.onet.pl> <dq9aqe$6bm$1@nemesis.news.tpi.pl>
<dq9et4$1mc$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.pl 1137393845 20617 213.227.72.169 (16 Jan 2006 06:44:05 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 16 Jan 2006 06:44:05 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:258073
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Maciej L." <m...@c...com.pl> napisał w wiadomości
news:dq9et4$1mc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> ostatnio robilem cos z repertuaru slomianego wdowca/studenta/kawalera ;)
>
> bulka, parowka (w mikrofalowce jakies 1,5 minuty) przekrojona na pol
> ulozona w bulce, na to ketchup i uwaga 2,3 kapary - dla mnie
> rewelacja :)
Hot-dog w wersji "socjalistycznej" hehehe
Parowka (ostatnio z sokolowa i morlinowe, ciete na pol ale tak by z
jednej strony sie jeszcze trzymaly, w to kawalki zoltego sera i lekko
oproszone papryka lub po prostu niczym ;-D
Potem jako dressing co kto lubi - ja czesto pikantny keczup pudliszek
lub hellmansa z majonezem dekoracyjnym winiar i lekko pieprzem, do tego
bula grahamka lub ciemny chlkeb graham i czasem salata z oliwa z oliwek
z octem balsamicznym. Proste, ale bogate smakowo, kolorowo i aromatycznie.
Aaaaaaaaa to juz bardziej uroizmaicony hot-dog na dodatek z salata w sosie
winegret :)
Pyyyyyyyyyycha
swoja droga powiem Wam ze z rozrzewnieniem wspominam czasy wlasnie
"socjalistycznych" hot-dogow
Bula (solanka przewaznie) z "dzura" w srodku w ktora wciskalo sie kethup
(musztarde zamienie) i wciskalo sie parowke (wyciagana z pojemnika
"parowego", a buly sciagane z takich szpikulcow podgrzewanych)
Pamietacie jeszcze"
W Gliwicach znalazlem miejsce gdzie jeszcze wlasnie w ten sposob podaja
hot-dogi
Na 1-go Maja... mniej wiecej po srodku ale jak lokal sie nazywa... wybacznie
nie pamietam :)
Cos tam bistro...
|