Data: 2005-07-11 13:44:41
Temat: Re: Obiady w słoikoch pod namiot
Od: tomasoburkaso <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Asia napisał:
> Witam serdecznie.
> Proszę poradzcie co mam zrobić w słoiki, aby nadawało się to na obiady pod
> namiot. Mam nałe dziecko które nie lubi makaranów,soi więc wolałabym żęby to
> było jakieś mięsko.Cztałam w archiwum, że tego typu przetwory trzeba przez
> kilka dni pasteryzować co o tym sądzicie.
> ps. Dzisiaj na obiad robiłam żeberka duszone i tak na próbę jeden słoiczek
> zawekowałam czy takie coś może być czy raczej takie przetwory muszą być zalane
> tłuszczen. Z góry dziękuję
Uważa na każde wybrzuszenie słoika!!! Po otwarciu natychmiast
PrzegoTowac! Natychmiast! Namnarzanie bakterii następuje tutaj
błyskawicznie. Przepraszam za okrzyki, ale to ważne. No i utylizowac w
razie czego z dala od namiotu. Zapach takiej dajmy na to młodej kapustki
po 3 godzinach od otwarcia zwala dorosłego mamuta z nóg.
tomaso
|