Data: 2005-07-11 12:38:54
Temat: Re: Obiady w słoikoch pod namiot
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Asia" <j...@v...pl> napisał w wiadomości
news:33a6.00000ae2.42d00206@newsgate.onet.pl...
> Witam serdecznie.
> Proszę poradzcie co mam zrobić w słoiki, aby nadawało się to na obiady pod
> namiot. Mam nałe dziecko które nie lubi makaranów,soi więc wolałabym żęby
to
> było jakieś mięsko.Cztałam w archiwum, że tego typu przetwory trzeba przez
> kilka dni pasteryzować co o tym sądzicie.
> ps. Dzisiaj na obiad robiłam żeberka duszone i tak na próbę jeden słoiczek
> zawekowałam czy takie coś może być czy raczej takie przetwory muszą być
zalane
> tłuszczen. Z góry dziękuję
>
Nie musi być zalewane tłuszczem, ale musi być pasteryzowane trzykrotnie
przynajmniej po pół godziny w odstępie dobowym
Pozdrawiam - Agnieszka
|