Data: 2015-10-31 12:38:33
Temat: Re: Obyś miał wysoki cholesterol :-)
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:5634a406$0$644$65785112@news.neostrada.pl...
> "Pszemol" <P...@P...com> Wrote in message:
>
>> Krzyczącą oczywistością jaka wynika dla mnie z tego co napisałaś
>> jest to że nie masz bladofiołkowego pojęcia n/t co to jest cholesterol.
>>
>> Podpowiem Ci, że cholesterol NIE JEST trawiony w sensie w jakim
>> trawienie rozumiemy w przypadku białek, tłuszczów i węglowodanów!
>> Nie jest on rozbijany na czynniki proste bo cholesterol jest już gotową
>> do użycia molekułą aktywną biochemicznie
>
> Jest lipidem.
>
>> i molekułą którą umiemy
>> przyswoić z pokarmu lub wytworzyć samemu...
>
> No i na tym drugim się skup, bo ja wiem, a Ty nie, że ten
> przyswojony (egzogenny) to w porywach 20-30 procent, gdyż
> organizm ludzki z dostarczonej choćby największej dawki przyswaja
> niewiele - pozostałe 80 procent to własny, wytworzony w wątrobie
> (endogenny). Więc mity o tym, że ten z jajek i mięsa zawali mi
> tętnice, pozostają mitami, dokładnie tak, jak odzawszecznie
> uważałam, NAWET nie trawiąc (he he) cholesterolu
> :->
Napisałaś że cholesterol świński czy wołowy NIE JEST
przyswajany w całości, jest najpierw rozbijany w czasie
trawienia tak jak białka, co jest totalnym kłamstwem.
Napisałaś też, że cholesterol "świński" skrajnie różni się
od tego Twojego, co jest drugim totalnym kłamstwem.
Gdzie takie bzdury wyczytujesz?
Po co się tak publicznie chwalisz swoją IGNORANCJĄ?
|