Data: 2006-05-11 10:03:57
Temat: Re: Ocet balsamiczny
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar napisał(a) 10/05/2006 22:45:
> no bo młody. Z polskimi sklepami ci niestety nie pomogę. U nas jest sieć
> sklepów "Alles vom Fass" i tam mają octy, oleje, a także alkohole
> (grappa, whisky, calvados, cognac itd) i wsio z beczki. I tam można
> sobie spróbować i kupić takie balsamico, jakie podchodzi. Ceny też ne
> tak straszne. Poszukaj octu który przynajmniej rok był w beczce. Do
> owoców i delikatnych sałatek lepszy jest leżakowany 6 lat, ale ten może
> być dużo droższy (raczej kilkadziesiąt zł za 100ml)
Dzięki :-) To już jakieś konkretne wskazówki, bo też zastanawiało mnie ile
musi leżakować żeby był "w miarę".
Ale strasznie zazdroszczę Ci takich sklepów... Może uda mi się jakoś
wyskoczyć do Niemiec, to na pewno zajrzę do któregoś.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|