Data: 2003-12-03 14:42:15
Temat: Re: Odjechała mi żona (nagle)
Od: "Barbara" <v...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Karczek wyglada jak surowy baleron tzn powinien byc prostokatny z "nitkami"
tluszczu w srodku. Lopatka moze byc mniej ksztaltna tzn tworzy np bryle.
Moze byc w srodku kosc. Jedno i drugie jest ze swinki. Karczek mozna udusic
lub zrobic kotlety (ale moga byc tlustawe).
Lopatke zazwyczaj sie przekreca przez maszynke na kotlety mielone lub
klopsy, ale mozna tez udusic w calosci.
Kiedys mialam problem z rozroznieniem wolowego i wieprzowego mieska. Moj
pies nie jadal wieprzowiny wiec jak mu dalam po kawalku jednego i drugiego,
to wiadomo co wybral. I trafil w 10.!
zycze smacznego
Basia
|