Data: 2000-06-07 22:11:01
Temat: Re: Odp: Cielecina
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
jodo wrote:
> Lubie dobrze przyprawione mieso, raczej na ostro. A ajki kawalek to nie wiem
> bo jeszcze nie przyrzadzalam :)
Jesli chcesz robic na ostro, to cielecina nie jest najlepszym pomyslem.
Cielecina polega na tym, ze ma bardzo delikatny smak, i ten to smak nalezy z
niej wyciagnac. Natomiast gdy przyprawisz cielecine na ostro, staje sie ona
tylko nosnikiem dla przyprawy, jej naturalny smak zostaje zabity, a wiec szkoda
dobrego miesa.
Z dobrych cielecych potraw, ktore jadlam, to:
pory nadziewane cielecina
cielecina panierowana, z lekkim sosem z bialego wina, z kaparami i cytryna
cielecina panierowana, w sosie grzybowym
pieczen cieleca z lazankami
pieczen cieleca z kurkami
rolady cielece z suszonymi owocami
gulasz cielecy z mlodymi warzywami
Magdalena
|