Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!skynet.be!newsfeed.icl.net!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!n
ewspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Co dzis macie na obiad/kolacje?
Date: Sat, 31 Mar 2001 19:21:50 +0100
Organization: Home
Lines: 40
Message-ID: <7...@4...com>
References: <a...@4...com>
<3ac61851$1@news.astercity.net>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-104.hawaii.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg4.svr.pol.co.uk 986063327 10844 62.137.62.104 (31 Mar 2001 18:28:47
GMT)
NNTP-Posting-Date: 31 Mar 2001 18:28:47 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48216
Ukryj nagłówki
On Sat, 31 Mar 2001 19:48:47 +0200, "Orion" <o...@h...pl>
wrote:
> Musi byc przepyszne !
> Tylko czemu nie ma zrazika,steku minuten albo cieleciny
>duszonej w papryce ?
> Same jarskie potrawy ? Boisz sie Croitzwelda-Jacoba ?
>Dodal bym lekka zupe kalafiorowo-koperkowa na odrobinie
>maselka
>
> Napisz nam w wolnej chwili o zastosowaniu karczochów w
>oliwie ziolowej . Jadlas kiedys orzechy pistacjowe w miodzie
>akacjowym ? Pokazaly sie (okolo 30zl) za sloiczek.
> Pozdrawiam :
> Orion
>---------------------------
>
chile con carne BYLO (sagan wylizany..) z wieprzowym mielonym.
Zup w zasadzie nie jadamy ( a jesli, to jako danie glowne -
wielkie z wkladka, do tego chleb z serem albo co)
Creutzwelda Jacoka sie boje, prawda. Ale i tak jemy tylko albo
wieprzowine albo kurczka i juz. I coraz mniej...
zapomnialam o karczochach - nigdy w zyciu nie jadlam - jesli sa w
zalewie oliwno-octowej (albo tylko oliwnej), to stosuj jako czesc
przystaweczki, np patrz wyzej - suszone pomidorki, albo prosto ze
sloika jako tzw jarzynke do roznych dan, takich
francusko-wloskich.
Orzechy w miodzie jadlam (podobno to jest w Jakims sklepie co sie
nazywa Market Europa czy jakos tam. ). Wydaje mi sie, ze cena
przewyzsza smak. Natomiast jadlam tu dzem albo morelowy albo
brzokwiniowy z calymi blanszowanymi migdalami. Wyjadlam cale
migdaly, byl to bowiem moj prywatny dzem, kupiony dla
kwadratowego sloika...:)
rozciagam sie w czasie i przestrzeni, wiec ide
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|