Data: 2004-04-05 06:30:28
Temat: Re: Odp: Dla smakoszy piwa
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 2004-04-04 at 19:36, Wladyslaw Los wrote:
> W każdym razie zainspirowany Twoim listem zrobiłem na dzisiejszy obiad
> karbonadę, danie które wprawdzie znałem z lektury, ale którego nigdy nie
> robiłem i bym prędko nie zrobił, gdybyś o nim nie przypomniała. Jedząc
> myślałem o Tobie z wdzięcznoścą, bo karbonada, chociaż nie według
> Twojego przepisu :-(, udała się nadzwyczajnie. Mięso było zwarte i
> kruche, sos aromatyczny. Mimo, że to potrawa belgijska, to wyszła
> dziwnie polska w charakterze. Godne powtórzenia.
A wedlug jakiego przepisu robiles?
Polaczenie piwa i cebuli z miesem wystepuje w mojej kuchni dosc czesto,
ale w przepisie mojego pomyslu, mieso wychodzi znakomite, ale oryginalny
przepis tez chcialabym poznac...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|