Data: 2004-01-17 14:00:50
Temat: Re: Odp: Krabbenbrot
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bubc6a$fh3fq$1@ID-193986.news.uni-berlin.de>,
Ewa Dacko <e...@k...pl> wrote:
> Może przeczytaj to, co napisałam, jeszcze raz? Wyłączywszy uprzednio
> tryb "czepianie się dla samego czepiania"? ;)
Gdzie ja się Ciebie czepiałem? O co Ci chodzi?
> Z zasady nie używam tego rodzaju chemicznych cudów
> w kuchni i uważam, że bez najmniejszej szkody dla efektu. Dlatego
> pewnie robiąc Krabbenbrot po prostu nie dodałabym fondora (fondoru?)
> ani mu podobnych.
> Natomiast jeśli ktoś chce zastosować się do podanego przepisu bardzo
> wiernie, to moim zdaniem najbliższym zamiennikiem dostępnym w Polsce
> jest właśnie vegeta lub jej jakiś klon. Tyle.
To teraz rozumiem i nawet zasadniczo się zgadzam. Wcześniej miałem
wrażenie, że z jakiegoś powodu nie podoba Ci się Fodor a podoba Vegeta.
Władysław
|