Data: 2001-06-08 08:29:38
Temat: Re: Odp: Odp: co z bak?a?anów
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Baklazany pokroic w grube plastry (kupujac baklazany trzeba
> uwazac, zeby nie byly matowe ani pomarszczone - teakie sa stare i
> niedobre).
> Plastry lekko obsmazyc - baklazany wciagaja tluszcz jak gabka, ja
> czasem je smaze/dusze w mieszance oliwy i wody. Jesli smazysz na
> oliwie/oleju to dobrze je potem ulozyc na papierowym kuchennym
> reczniczku, zeby troche tego tluszczu poszlo precz!
jest jeszcze jeden trick smażenia plasterków: do patelni na te plasterki
bakłażanów postawić w miarę ciężki garnek z grubym denkiem. Żłopią
trochę mniej tłuszczu i smażą się obustronnie ;-)
Ale na bibułę i tak trzeba tać.
Waldek
|