Data: 2003-08-22 20:33:58
Temat: Re: Odp: Przyswajanie białka
Od: "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah>
Pokaż wszystkie nagłówki
slawek w wiadomości news:bi5u4a$bvd$1@inews.gazeta.pl pisze:
> Tak bardzo prosto , najedz się surowej mąki i zobacz co będzie jutro.
No wiec co?
> Niektóre rzeczy są tak oczywiste że nie znajdziesz na to linka w
> necie do badań źródłowych , bo nikt przy zdrowych zmysłach ich nie
> zrobi a jeśli nie ma zdrowych zmysłów to będzie trudno mu znaleźć
> sponsora chcącego wyrzucić kase w błoto ;)))
Tak, ta oczywistosc wylazi z duzej ilosci postow niektorych optymalnych.
Szkoda, ze zostala zaszczepiona lektura ksiazek wiadomego autora i z
rzeczywistoscia niewiele ma wspolnego, ze wspomne chocby sprawe tluszczow
roslinnych i zwierzecych (zwierzece jakoby sa dobre, bo nasycone), wyzszosci
tluszczow jako paliwa (wiadomo - mniej tlenu...), kolagenu, a teraz bialek i
roslin w ogolnosci. Jestem ciekaw, czy Ciebie badz Krystyne stac w ogole na
to, by raz spojrzec na sprawe bez uprzedzen, bez tego filtra, ktory nalozyl
Wam Kwasniewski, a ktory kazde pojawienie sie slowa "roslinny" zamienia na
"gorszy", "zly", "niepelnowartosciowy".
> Widzę że jeśli nie
> napisano czegoś w necie to to jakgdyby dla ciebie nie istnieje /-)
Nie chodzi o net, tylko o _jakiekolwiek_ odniesienia do dorobku naukowego z
dziedziny biochemii czy dietetyki. I nie pisz o oczywistosci pewnych rzeczy,
bo nauka nie opiera sie na wierzeniach ludowych i obiegowych opiniach,
chocby te byly bardzo stare i zasiedziale w ludzkiej swiadomosci,
> wiem natomiast i nie zamierzam
> "wykopywać" konkretnej literatury że wszelkie ziarna zbóż na surowo
> są niejadalne
jak na przyklad to.
|