Data: 2003-02-25 08:51:58
Temat: Re: Odp: powtórne zamrażanie ?
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dziekuje pieknie za odpowiedz.
> Nasuwa mi sie teraz nastepne pytanie:
> Na pewno jest mnostwo bakterii w swiezych produktach, np. miesie cielaka czy
> w swiezych rybach (podobnie jak po 'odwilzy' tych produktow zamrozonych),
> wiec czy powinno sie w ogole zamrazac swieze mieso w domowych zamrazalkach,
> czy to jest ten sam problem 'hibernacji' bakterii?
w świeżych produktach jest dużo mniej bakterii gnilnych, dlatego nie
jest tak źle. Oczywiście też są i ożywają po rozmrożeniu. Dlatego w celu
dłuższego przechowywania należy zamrażać jak najszybciej. Większość
zamrażarek ma specjalny guzik załączający toto na pełną moc. Należy
zamrażarkę jak najbardziej ochłodzić, zanim się włoży doń zwłoki.
Jak chcesz coś więcej, to pytaj. Pytania przekażę do mojego domowego
higienika, czyli żony (weterynarz)
Waldek
|