Data: 2002-10-29 15:45:32
Temat: Re: Oeufs á la neige - porazka :(
Od: "Agnieszka Biernacka" <a...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"anna" wrote
> mialam opisac moje przygody z 'plywajacymi wyspami; no to sie
> przyznaje..nie udalo sie... haczykiem jest ten moment podgrzewania kremu
> z zoltek z mlekiem - wszystko to razem zmieszane ma na sobie taka piane,
> ze kompletnie uniemozliwia obserewacje stanu plynu, tzn po prostu sie mi
> zaotowalo i zamiast sosu wyszla waniliowa jajecznica :(
Kolacji serdecznie gratuluje. Jesli chodzi o krem, to odsylam do "Odkryc
kulinarnych" Herve This'a. Jest o tych bezach rozdzial. Ksiazka cudowna -
gastronomia z punktu widzenia fizyki. Ja sie tym zaczytywalam, tym bardziej,
ze wyjasnia to racjonalnie wiele zjawisk i "przesadow" naszych babek na
gruncie nauki.
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
|