Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!sgh.wa
w.pl!not-for-mail
From: Wojciech Gawrys <w...@n...NOSPMPLS.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ogonówka wędzona
Date: Tue, 18 Oct 2005 10:21:59 +0200
Organization: Warsaw School of Economics
Lines: 28
Sender: w...@h...telia.com
Message-ID: <dj2bba$d3a$1@absolut.sgh.waw.pl>
References: <dj13do$nmh$3@absolut.sgh.waw.pl> <dj20md$1m6$1@polsl.gliwice.pl>
NNTP-Posting-Host: h29n2fls310o968.telia.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0.6 (Windows/20050716)
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <dj20md$1m6$1@polsl.gliwice.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:250299
Ukryj nagłówki
Kondziorek wrote:
(ciach...)
>>
>>Dostałem takie oto cudo (jak w temacie) i zastanawiam się jak to można
>>przyrządzić (najlepiej w miarę prosto) żeby wyszło coś więcej niż tylko
>>wędlina na kanapki. Może ktoś ma jakiś pomysł (oprócz samego zjedzenia
>>:) co można z tym zrobić aby wyszło coś ciekawego i smacznego?
>>
(ciach...)
> 2. Z grilla
(ciach...)
>
> Pozdrawiam zyczac smacznego (az zazdroszcze kiedy widze oczami-oczyma (?)
> wyobrazni paluchy ociekajace tluszczykiem z wedzonki wlasnie zdjetej z
> grilla Mmmniam :)
> Kondziorek
>
Wow, dziękuję za pomysły! Szczególnie mi przypadł do gustu ten z
grillem, mięska jest 650 gram (chyba - ja w biurze, wędzonka w domu w
lodówce ;) ). Rzecz w tym, że wydaje mi się być dość chuda, czym toto
nasmarować? Czosnkiem wydaje się oczywiste, ale czy tak, i co oprócz
tego? Aha, wędzonka nie jest parzona/gotowana, ale to chyba nie jest
przeszkodą jeśli chodzi o grilla.
Pozdrawiam!
--
Wojciech Gawrys
|