Data: 2005-10-18 09:23:09
Temat: Re: Ogonówka wędzona
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wojciech Gawrys" <w...@n...NOSPMPLS.net> napisał
w wiadomości news:dj2bba$d3a$1@absolut.sgh.waw.pl...
> Wow, dziękuję za pomysły! Szczególnie mi przypadł do gustu ten z
> grillem, mięska jest 650 gram (chyba - ja w biurze, wędzonka w domu w
> lodówce ;) ). Rzecz w tym, że wydaje mi się być dość chuda, czym toto
> nasmarować? Czosnkiem wydaje się oczywiste, ale czy tak, i co oprócz
> tego? Aha, wędzonka nie jest parzona/gotowana, ale to chyba nie jest
> przeszkodą jeśli chodzi o grilla.
>
> Pozdrawiam!
>
> --
> Wojciech Gawrys
Nie ma za co
Czoskem jesli lubisz
Oprocz tego postepuj dokladnie jak z boczkiem na grilla (surowym, wedzonym,
lub parzonym-obojetnie)
Pieprz , MALO soli, lub wogole
Wszak ogonówka zapewne slona
Mozesz dodac jakies ziola (tymianek, czaber... co kto lubi)
Niektorzy nacieraja musztarda i zostawiaja mieso na minimum 12 godzin
jesli chcesz miec "chrupiaca" skorke mozna posmarowac jakims ciekawym
dzemem, miodem czy czyms w tym rodzaju
Pozdrawiam
Kondziorek
p.s. jak dla mnie to lepiej ze jest surowa, wedzona, jednak w tym przypadku
zamarynowal bym ja jednak i przed grillowaniem posmarowal olejem (najlepiej
jakims ziolowym) lub oliwa, bo sam piszesz ze chuda dosc :)
Smacznego
|