Data: 2002-08-07 14:00:00
Temat: Re: Ogorki kiszone - kapcie
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hejeczka;-))))
Ja mam fioła na punkcie ogórków, w zeszłym roku zrobiłam i okazały się
przebojem;-)))) W tym roku zrobiłam 70 słoików i wyszły pyszne;-)))
Moje obserwacje:
1. Małe ogórki mają mniejsze tendencje do kapciowatości, więc kupuję na
placu malutkie (nie mam dojścia do stałego źródła, oglądam tysiące ogórków i
staram się wybrać na oko ładne)
2. Trzeba ogladać ogóraski i te co są miękkie, albo maja jakieś uszkodzenie
to muszą iść w odstawkę
3. Oprócz kopru, czosnku, gorczycy dodaję liście wiści i liście czarnej
porzeczki.
I to chyba tyle...
Pozdrawiam,
Kaliope
|