Data: 2008-04-03 18:10:24
Temat: Re: Ogórki zielone z sosem czosnkowym
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 02 Apr 2008 07:51:53 -0700, Magdalena Bassett napisał(a):
> Als wrote:
>
> Ogorki przeciac wzdluz na pol. Wydrazyc srodek z nasionami i odrzucic.
>
> W mozdziezu utluc 1 zabek czosnku z 1 lyzeczka cukru, zalac 2 lyzkami
> ryzowego octu. Wymieszac, zostawic na pol godziny. Przelac przez sitko,
> wymieszac z ogorkami, podac.
> MB
A soli w żadnej postaci się nie dodaje? Sos sojowy, przyprawa, sól,
cokolwiek? Dla mnie ogórek (i pomidor) bez soli to ciut trucizną
zalatuje...
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
[Humor zeszytów] Wokulski zakupił klacz od Krzeszowskiego, aby później
prosić o jej rękę.
|