Data: 2006-01-19 17:00:14
Temat: Re: Olej po frytkach
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dqof1o$6ik$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Aicha" <m...@p...strone> napisał w wiadomości
> news:dqoea1$ntd$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Że już nie wspomnę o izomerach trans...
>
> Izomery trans znajdziemy w tych wszystkich polecanych tu szeroko
> profesjonalnych bryłach roślinnych do smażenia.
> Już wolę raz na pół roku (bo tak często robię frytki) usmażyć coś 3 razy
> na
> tym samym oleju...
Niekoniecznie we wszystkich... jesli coś składa się z tylko z tłuszczu
palmowego, to problemu nie ma (o ile nie był uwodorniany dodatkowo)
DJD
co margaryn i "plant" nie znosi
|