Data: 2016-04-09 21:03:51
Temat: Re: Oliwa z dodatkami
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 9 Apr 2016 15:25:52 +0200, Gee napisał(a):
> Raczej jestem bardziej jedzący niż gotujący więc zapytam. Dostałem
> kilkanaście papryczek chilli. Zielone i czerwone. Zjeść tego wszystkiego
> nie zjem. Wiem że kosztują grosze i mógłbym je wyrzucić no ale jak
> dostałem to wykorzystam. Najprościej będzie je wrzucić do oliwy. Pokroić
> wzdłuż i wrzucić do oliwy ale mniej więcej jakie proporcje? Coś jeszcze
> dołożyć? Można to samo zrobić ale z olejem rzepakowym zamiast oliwy?
> Mam taką fajną "kwadratową" butelkę po jakimś winie. Pewnie by się
> nadawała do takiego zalania papryczek tylko ona ma korek z korka :) Nie
> przeszkadza to przy oliwie? No i jak długo te paryczki mogą leżeć w tej
> oliwie czy oleju?
Se ususz. Dopiero wtedy wrzuć do oliwy, bo wrzucone świeże sfermentują i
tyle.
|