Data: 2009-02-12 14:43:15
Temat: Re: Omega-3
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Lut, 15:16, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 12 Feb 2009 12:49:33 +0100, tomek wilicki napisał(a):
>
> > lemonka wrote:
>
> >> Tak, bo to nie ten cholesterol dostarczony z zewnątrz jest szkodliwy,
> >> tylko ten wyprodukowany przez organizm. Ale, żeby było śmiesznie, ilość
> >> wyprodukowanego przez organizm własnego cholesterolu odpowiada ilości
> >> dostarczonego do organizmu z zewnątrz.
>
> > poczytaj coś mądrego, np "china study" - i przestań wygadywać głupoty rodem
> > z "pani domu", bo jeszcze krzywdę komuś zrobisz.
>
> Dokładnie.
> Są ludzie, którzy mogą jeść np jaja cały tydzień i nie zwiększy im się
> poziom cholesterolu. A są tacy, co zjedzą ich trochę i od razu im skacze.
> To skłonność indywidualna.
He...he, to mi przypomina wynajmowanie aŁtorytetów od wyższości kawy
nad herbatą i vicek versaci...
W zasadzie organizm (poza umem - wyłączeniem tegoż) wie, co mu
smakuje. Pracując kiedyś w Fotonie w chemii, w domu żarłem sól, w dwa
lata później okazalo się, ze na tę chemię jedyną odtrutką była wlaśnie
sól, ale nerki mi skopała (i tu masz odpowiedź na zapytanie (zadane w
twojej przytomności) o oddawanie organów dzieciom (a la Saleta) - nie
mam nic do oddania, po za moim życiem...
|