Data: 2009-02-16 14:58:35
Temat: Re: Omega-3
Od: Panslavista <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Lut, 15:23, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Mon, 16 Feb 2009 10:19:58 +0100, Arek napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
>
> >> Skoro już wyzbyłam się smalcu - czego jeszcze mam się wyzbyć? Całej
> >> przyjemności jedzenia???
>
> > Moze niepotrzebnie wyzbylas sie smalcu bo do smazenia nadaje sie duzo lepiej
> > niz kazdy olej czy oliwa.
>
> Nie "uprawiam" długotrwałego smażenia, raczej podsmażam mięso i duszę,
> rzadko obecnie robię typowe smażeniny. Natomiast z pewnych przyzwyczajeń
> nie zrezygnuję nigdy, jak np. z tego, że faworki i pączki tylko na smalcu.
E tam - masło (olej kokosowe), albo frytura (przepis u
Ćwierczakiewiczowej "365 Obiadów").
|