Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix
.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.g
iganews.com!postnews.google.com!x38g2000yqj.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Omega-3
Date: Thu, 12 Feb 2009 07:43:54 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 64
Message-ID: <b...@x...googlegroups.com>
References: <iIPjl.16364$1Z5.8347@newsfe10.iad>
<gn0es2$6q1$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<gn0n5k$jf9$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<gn0p0f$m4n$1@nemesis.news.neostrada.pl> <gn0t8m$1ve$1@inews.gazeta.pl>
<gn12cf$qhu$1@inews.gazeta.pl>
<1...@4...net>
<2...@j...googlegroups.com>
<ky8jqxj0dluw$.o7ly2ncgxfq$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 83.6.211.193
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1234453435 19217 127.0.0.1 (12 Feb 2009 15:43:55 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Feb 2009 15:43:55 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: x38g2000yqj.googlegroups.com; posting-host=83.6.211.193;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320225
Ukryj nagłówki
On 12 Lut, 16:33, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 12 Feb 2009 06:43:15 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>
>
>
>
>
> > On 12 Lut, 15:16, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> >> Dnia Thu, 12 Feb 2009 12:49:33 +0100, tomek wilicki napisał(a):
>
> >>> lemonka wrote:
>
> >>>> Tak, bo to nie ten cholesterol dostarczony z zewnątrz jest szkodliwy,
> >>>> tylko ten wyprodukowany przez organizm. Ale, żeby było śmiesznie, ilość
> >>>> wyprodukowanego przez organizm własnego cholesterolu odpowiada ilości
> >>>> dostarczonego do organizmu z zewnątrz.
>
> >>> poczytaj coś mądrego, np "china study" - i przestań wygadywać głupoty rodem
> >>> z "pani domu", bo jeszcze krzywdę komuś zrobisz.
>
> >> Dokładnie.
> >> Są ludzie, którzy mogą jeść np jaja cały tydzień i nie zwiększy im się
> >> poziom cholesterolu. A są tacy, co zjedzą ich trochę i od razu im skacze.
> >> To skłonność indywidualna.
>
> > He...he, to mi przypomina wynajmowanie aŁtorytetów od wyższości kawy
> > nad herbatą i vicek versaci...
> > W zasadzie organizm (poza umem - wyłączeniem tegoż) wie, co mu
> > smakuje. Pracując kiedyś w Fotonie w chemii, w domu żarłem sól, w dwa
> > lata później okazalo się, ze na tę chemię jedyną odtrutką była wlaśnie
> > sól, ale nerki mi skopała (i tu masz odpowiedź na zapytanie (zadane w
> > twojej przytomności) o oddawanie organów dzieciom (a la Saleta) - nie
> > mam nic do oddania, po za moim życiem...
>
> Apetyt na sól jest sygnałem zaburzeń nerkowych.
>
> Lubię jeść słono, ale kiedy tylko moge, pilnuję się i unikam dosalania,
> przesalania - odczuwanie smaku wyostrza się w miarę obniżania ilości
> dostarczanej substancji (soli, cukru też)... Kiedy piłam słodzoną herbatę,
> w końcu i 5 łyżeczek cukru na szklankę było za mało, a teraz odzwyczaiłam
> się od cukru i pół łyżeczki w moim odczuciu daje ulepek :-)- Ukryj cytowany tekst -
>
> - Pokaż cytowany tekst -
Ja błyskawicznie reaguję zwyżką ciśnienia na sód - także glutoaminian
sodu, więc nie używam, a takim przypadku tylko alkohol mi zwiększa
ciśnienie i ewentualnie kobieta - oba przypadki dopuszczalne...
|