Data: 2011-12-16 12:16:43
Temat: Re: Opalana cebulka
Od: Anai <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15.12.2011 18:54, jerzy.n pisze:
> W wielu przepisach na rosoły i inne zupy jest opalana cebulka i teraz mam
> pytanie, co zrobić jesli ma sie tylko kuchnie indukcyjna i co z tym fantem.
> A jak z gazowa , opalić nad gazem ,czy położyć na palniku i czekać na
> rezultat.
> pozdr
>
>
Ja opalam nad gazem i żyję... Podprowadziłam TŻ-owi taki belejaki, długi
śrubokręt, nabijam nań cebulę i opalam. Nie jest to to samo, co cebula
położona bezpośrednio na blasze, ale nie wybuduję sobie kuchni kaflowej
tylko po to, żeby cebulę do zupy opalić...
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|