Data: 2001-01-09 09:11:15
Temat: Re: Ortodoksja - było: długo o
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Patrycja Kazala wrote:
>
> fghfgh wrote:
>
> > No wreszcie cos bliżej kuchni :))
> > Mnie tez jeszcze zostało mnóstwo farszu z wigilii- po zrobieniu 250
> > uszek z samych borowików i nastepnych 250 pierogów juz z kapusta i
> > grzybami [...]
>
> o kurcze! miec kogos takiego w rodzinie........
Hihi musialam sie pochwalic-pierwszy raz robilam samodzielnie wigilie i
chyba nieco przesadzilam :))
>
> znacie moze jakis fajny przepis z boczniakami? najlepiej weganski ;)
>
"Flaczki" z boczniaków
Proporcji nie podaje-zupy zawsze robie na oko z tego co mam pod reka.
Boczniaki kroisz w paseczki, gotujesz w osolonej wodzie az zmiekną.
Mozesz najpierw poddusic je troche. Potem laczysz z wywarem jarzynowym-
moja rada-w wywarze zostaw duzo marchewki-potem jest smaczniejsza zupa,
dodajesz przyprawy do flaków lub sama komponujesz smakowo z pieprzu,
gałki muszkatolowej, majeranku. Ja dodaje na koniec troche koncentratu
pomidorowego.
Smacznego
agi
|