Data: 2006-05-29 07:24:34
Temat: Re: Ośmiornica z grila ?
Od: Wiesław Łopata <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marsjasz" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e5cu3i$9kd$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wiesław Łopata napisał(a):
> > Cały czas chodzi za mną ośmiornica z grila którą jadałem w Grecji.
> > Wiesiek
> >
> o kurna !!!
> musiales nie dojesc jej w calosci...
> wiesz one maja po 10 odnozy jesli zostawiles jej ze dwa to calkiem
> mozliwe ze lazi za Toba jak wyrzut sumienia...
> odwrocic sie szybko ucapic i znowu na ruszt...
> a na powaznie osmiornica marynata z wina i limonki i na grill...
> wczesniej wygotowac szybko ze dwa razy zmieniajac wode...
> Mars
Zaraz, zaraz powoli.
Czy przed gotowaniem ośmiornicę oczyścić z tej jej szarej skóry?
Jakie proporcje tej marynaty i jak długo trzymać ?
Co to znaczy wygotować szybko? Inny przepis mówił o 1 h gotowania.
Wiesiek
|