Data: 2006-04-14 21:10:15
Temat: Re: Owoce/warzywa w USA - czemu sie tak szybko psuja???
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. napisal(a):
>>>> 2. Przenoszenie przez mieso odpornosci na antybiotyki (transfer of
>>>> antibiotic resistance markers),
>>>
>>>Mylisz wiec "niezdroowosc" miesa ze szkodliwym wplywem jego produkcji
>>>na (szeroko pojete) srodowisko.
>
>> ???? Antybiotyki dla kurczakow czy innej padliny sa z tych samych grup
>> co dla ludzi. Jedzac zwierzeta szprycowane antybiotykami nabieramy na
>> nie odpornosci. Nie wiedzialas o tym?
>
>Kanibale wierzyli ze jedzac nieprzyjaciol nabywaja ich sily i zrecznosci... taka
sama
>logika.
Oczywiscie nie masz dzieci, prawda? Gdybys miala, to by Cie lekarz
pouczyl (o ile nie czytasz artykulow medycznych), ze nie wolno zbyt
czesto stosowac antybiotykow, poniewaz bakterie zasiedlajace organizm
czlowieczy ucza sie odpornosci na antybiotyki. Niestety czas
skutrcznosci nowych antybiotykow, ktore sa wprowadzane na rynek, jest
ograniczony. I trzeba wymyslac nowe. Z czasow mojego dziecinstwa
pamietam szprycowanie antybiotykami. Teraz antybiotyki podaje sie
dzieciom (i doroslym) zupelnie wyjatkowo.
P.S.
No to jest naprawde niefajne gdy ignorancja chowa sie pod plaszczykiem
Nauki.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|