Data: 2005-05-10 08:05:54
Temat: Re: [P] Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem
Od: "aniared/A.L." <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jini napisał(a):
>
> przypomnij proszę - zostałam fanką rabarbaru... a mam niewielkie szanse, że
> zastanę to wczoraj pieczone po powrocie z pracy ;-))
>
> Jini - baaardzo rabarbarowa dziś :-D
>
>
"Najszybsze i najprostsze ciasto z rabarbarem:
1 kostka margaryny, 3 łyżki wody i 1 szkl cukru -> rozpuscic, nie
gotowac. Kiedy troche ostygnie, dodac 2 jajka, 2 szkl maki i 1 i 1/2
lyzeczki proszku do pieczenia. Wszystko ladnie zmiksowac, wylac na
przygotowana blaszke. Na wierzch rzucic pokrojone owoce: rabarbar badz
inne. Piec w temp. 180C na zloty kolor.
Pozdrawiam
Aneta "
Natomiast ja polecam puchatka z rabarbarem, smakował mi bardziej niż
ciasto z przepisu Netusi.
--
Ania, w oczekiwaniu na truskawki...
|