Data: 2000-03-09 10:59:58
Temat: Re: PLACKI ZIEMNIACZANE
Od: "Ela Szczerska" <s...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moja wersja:
Wyjmuję ziemniaki i cebulę, obieram je i kroję na duże kawałki.
Otwieram lodówkę i wyciągam co mi wpadnie w oko (do wyboru):
- kawałek kiełbasy
- mięso z obiadu
- pieczarki
- świeża papryka
- żółty ser (obowiązkowo)
- suszone grzyby
kroję na duże kawałki i mielę to wszystko w maszynce do mięsa.
Dodaję jajko, mąkę i przyprawy (różne), ostatnio smakuje mi przyprawa
grecka.
Smażę placki na rozgrzanym oleju, na niezbyt ostrym ogniu.
Wychodzą chrupiące i za każdym razem są inne!
Polewam je sosem jogurtowo-warzywnym.
Smacznego
Ela
PS. A że lubię eksperymentować, ostatnio dałam łyżkę białego wina - nawet
smakowało!
|