Data: 2006-04-06 13:47:48
Temat: Re: POLECAM
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"skryba" <z...@o...pl> wrote in message news:e134vu$khj$1@news.onet.pl...
> Takowy podpalony pieniek pali się i tli na tyle długo,
> że potrawa na pewno się "upichci". W wieku naczynia
> powinien znajdować się otworek zapobiegający
> powstaniu nadmiernego ciśnienia. Uchodzący strumień
> pary dla osoby wprawionej w serwowaniu takiego jadła
> jest wspaniałym sygnalizatorem co do
> gotowości dania do spożycia.
Byle nie zbliżać nosa zbyt blisko do tego ulatującego zapachu...
:-P)))))))))
Podam przepis na inną potrawę:
Dowolne warzywa, ale główne to ziemniaki, papryka i cebula.
na dno liście kapusty, na to warstwami: cebula, ziemniaki, cebula, papryka
kolorowa, pomidory, cebula, ziemniaki, fasolka szparagowa pokrojona na 3cm
kawałki marchew i pietruszka - razem z ziemniakami, przyprawy - ziele
angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarnie, sól, czosnek w/g uznania,
pomiędzy - płatki boczku wędzonego. Na wierzch na 5-litrowy kociołek
0,25 litra oleju słonecznikowego. Powolutku dusić, gdyż nie można tego
mieszać.
|