Data: 2010-02-22 08:16:20
Temat: Re: POMOCY - jak korzystac z lodowki?
Od: "kogutek" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
> news:5065.00000543.4b81c725@newsgate.onet.pl...
>
> Do nadziewania wystarczy dowolna maszynka do mięsa i lejek taki z
> rówkiem wzdłuż, ponieważ ten rowek odprowadza powietrze z jelita. Nastepnie
> wyrób nakłuwa się igłą w miejscu bąbla gazowego i wałkuje się na stole
> rękoma, Wychodzi powietrze podczas tego wałkowania, a nadzienie układa się
> równo na całej długosci bez tworzenia się guzów podczas wędzenia.
> Do maszynki Zelmera lejek jest w zestawie:
>
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/maszynki-do-mie
lenia/maszynka-do-mielenia-986/
> warto zamówić też moduł mielący nr5 (opcja) - ten zmiele bez wysiłku słoninę
> ze skórą pokrojoną w paski np. 5cm x 2cm x 2cm. Lejek jest dostosowany do
> modułu nr 8. Można znaleźć cieńszy metalowy - do jelit owczych - własne
> kabanosy w zasiegu ręki.
>
>
Czy ja nie po Polsku napisałem jakie wady ma maszynka. Jak odżywiasz się na
przemian naleśnikami i wodzianką to temat zrobienia kiełbasy jest jest dla
Ciebie taką samą abstrakcją jak lot na Marsa. Używam o kilka klas lepszej
elektrycznej maszynki niż ta przez Ciebie pokazana. Zelmer jest świetny na
prezent dla nowożeńców. Postawią go na górnej półce w szafie i zapomną. Do
jednorazowego przerobienia 15 kilo mięsa się nie nadaje. Ma za małą wydajność,
jest głośny i ma za mały przelot. Ze 150 kilo kiełbas różnych zrobiłem w tym
roku a ty mnie częstujesz zabawką. Albo sprzedajesz teksty żebym sobie coś
wałkował i szpileczką przekuwał. Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.
Jeszcze nie jestem emerytem. Nie mam czasu na pierdoły. Nadzianie 15 kilo
kiełbasy ma mi zająć nie więcej niż pół godziny a nie trzy dni. Tylko nie
wyszukuj mi żadnych urządzeń w Internecie. Lepiej od Ciebie wiem co mi jest
potrzebne.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|