Data: 2005-01-04 19:08:23
Temat: Re: PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hmmmmm, no cóż...........ciasto takie jak na naleśniki, no nieco bardziej
gęste, nie żałuję jajek. Dodaję oliwy lub stopionego masła i nie smaruję już
powłok gofrownicy. Nie dociskam przy pieczeniu, ciasto ma się unieść i potem
opaść. Faktem jest, że góra nie jest super równa, ale mi to nie przeszkadza,
czasem odwracam gofry na drugą stronę. Z pewnością ta cięższa i większa
gofrownica opisana jako sprzęt do małej gastronomii jest lepsza (wyższe i
lepiej dopieczone gofry), ale sporo kosztuje.
Spróbuj może dać bardziej gęste ciasto i sypnąć więcej proszku do pieczenia?
Powodzenia - Ewa
|