Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.silweb.pl!agh.edu.pl!news.onet.pl!n
ewsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: P...@e...pw.edu.pl (Wilczyca)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: PTASIE MLECZKO
Message-ID: <3...@e...pw.edu.pl>
Date: 17 Oct 00 20:49:55 GMT
References: <3...@e...pw.edu.pl> <s...@n...nigdzie>
<3...@e...pw.edu.pl> <3...@n...tpi.pl>
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Reply-To: P...@e...pw.edu.pl
Organization: Wilczek
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; I)
Lines: 35
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35717
Ukryj nagłówki
"Dariusz K. Ladziak" wrote:
> On 17 Oct 00 08:28:49 GMT, P...@e...pw.edu.pl (Wilczyca)
> wrote:
>
> >To od razu mam pytanie do wszystkich - jak zrobic takie PRAWDZIWE (i
> >waniliowe) ptasie mleczko, nie z galaretka, tylko z zelatyna? Mialam kiedys
> >przepis i niestety gdzies go posialam. :(((
>
> Jesli mialas przepis na "prawdziwe ptasie mleczko z zelatyna" to nie
> mialas przepisu na prawdziwe ptasie mleczko...
> Ptasie mleczko NIE ZAWIERA ZELATYNY!!!
> Srodkiem zelujacym w ptasim mleczku jest wylacznie agar-agar czyli
> pektyny uzyskiwane z pewnych wodorostow. Z zelatyna to tanie
> podroby...
>
> --
> Darek
Ok, a mozesz podac przepis? :)
No i gdzie zdobyc agar-agar....?
Wilczyca
--
Biały jest wszędzie
A czarny niech będzie
Czerwony jest cienki jak włos
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|