Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: "Stefan" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Paluchy w jedzeniu.
Date: Thu, 9 Oct 2014 18:43:57 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 43
Message-ID: <m16e0f$m7t$1@node1.news.atman.pl>
References: <2...@g...com>
NNTP-Posting-Host: 89-66-135-53.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1412873039 22781 89.66.135.53 (9 Oct 2014 16:43:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 9 Oct 2014 16:43:59 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <2...@g...com>
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Importance: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 15.4.3555.308
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V15.4.3555.308
X-Antivirus: avast! (VPS 141009-0, 2014-10-09), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:357271
Ukryj nagłówki
Użytkownik napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:2b2fdc1e-7e1e-4331-a12a-f5e459f7cbfa@go
oglegroups.com...
Przestałam oglądać wszelkie programy "kulinarne" - one są antykulinarne, no
na wymioty mi się zbiera, kiedy taki Okrasa czy inny mu podobny chudzielec
układa paluchami na talerzu przyszłego konsumenta te swoje "artkompozycje",
promując ten rodzaj zachowania i dekoracji...
Malarz, murarz, rzeźbiarz czy kucharz? - niechże się jeden z drugim
zdecyduje!
Przebrzydła maniera gmerania paluchami w talerzu przed podaniem go na stół
klientowi jest już tak powszechna w Polsce, że strach się wybrać do
jakiejkolwiek bardziej "wypasionej" restauracji, żeby nie otrzymać misternej
układanki na talerzu do zjedzenia...
Obsesja? - ależ oczywiście! Obsesyjnie NIE WIERZĘ, że 100 % wizyt pracownika
restauracyjnej kuchni w WC kończy się porządnym myciem rąk.
http://www.all4work.pl/aktualnosci/artykul/id/15
I dla rozweselenia (he he) zagadka:
"Pamiętał, że Ugor zawsze upija barszcz ze zbyt pełnych filiżanek. Fornalski
poprawia palcami układ pieczeni i jarzyn na półmisku, Pikuś w bufecie dolewa
męty do piwa, a kawiarka Elza wyjmuje palcami kożuszek z kawy. Czasem
zastanawiał się, czy i <<Pod Winogronami>>, gdzie zachodził na kolację,
kucharz, podobnie jak jego kolega z <<Pacyfiku>>, ściska gospodynię w kątach
spiżarni i czy dolewa do majonezu mętną wodę ze słoika z jajami. Czy gdzie
indziej również nie myją rąk po powrocie z ustępu, podobnie jak to robi
cukiernik i bufetowa Tola w Pacyfiku?"
Z czego to?
:-/
Phi, "Zaklęte rewiry"
pozdr
Stefan
---
Ta wiadomość e-mail jest wolna od wirusów i złośliwego oprogramowania, ponieważ
ochrona avast! Antivirus jest aktywna.
http://www.avast.com
|