Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Paluszki krabowe - co z tego? Re: Paluszki krabowe - co z tego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Paluszki krabowe - co z tego?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!not-for
-mail
From: "Quefear" <q...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Paluszki krabowe - co z tego?
Date: Wed, 13 Mar 2002 23:59:41 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 38
Sender: q...@p...onet.pl@py49.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <a6ol35$58m$1@news.onet.pl>
References: <a6ofe4$2rlg$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: py49.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1016059813 5398 217.99.8.49 (13 Mar 2002 22:50:13 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Mar 2002 22:50:13 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:100063
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Magdalena W." <z...@a...net> napisał w wiadomości
news:a6ofe4$2rlg$1@pingwin.acn.pl...
> No wlasnie, jak w temacie. Ostatnio pozarlismy paczke tylko z cytryna,
pelna
> rozpusta :) Co mozna jednak zrobic aby bylo dobre, smak paluszkow byl
> wyrazny a zeby sie tym troche bardziej najesc? Jakas salatka czy cus?

Polecam tartę:

ciasto:

mąka + masło
zasada jest taka, że masła połowę tego co mąki
np.: pół kilo mąki na ćwierć kostki masła i to powinno na tortownicę
wystarczyć.
Ja czasami dodaję do tego jedno jajko, ale ciasto jest wtedy trochę
twardsze.
trzeba to porządnie wyrobić na jednolitą masę i wstawić na półgodzinki do
lodówki.
następnie wygniatamy w tortownicy tak żeby zostawić dość wysoki brzeg i
podpiekamy dość krótko (warto wcześniej ponakłówać widelcem coby bąble się
nie porobiły - chociaż na ogół i tak się robią:))
po wyjęciu układamy pokrojone w cienkie plasterki paluszki krabowe,
posypujemy (obficie!!) natką z pietruszki. i zalewamy śmietaną (jakieś
ćwierć litra) wymieszaną z jajkiem (dla lepszego efektu z białka można
wcześniej ubić pianę)
posolić, popieprzyć i koniecznie czerwona sproszkowana słodka papryka.
dokładnie wymieszaną maziugą zalać i znów do piekarnika.
Masa powinna podrosnąć i się zrumienić.
podawać z cytryną (można położyć na wierch kilka plasterków, albo dać
każdemu do garści coby sobie sam pokropił)
smacznego

pozdrawiam

Quef

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.03 Magdalena W.
14.03 Slavek Siegmund
14.03 i...@y...com
14.03 Quefear
14.03 Jolanta Budzisz
14.03 Agata Solon
14.03 stsal
14.03 Magdalena W.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6