Data: 2003-04-06 17:12:52
Temat: Re: Panierka z sezamem ?
Od: "brow\(J\)arek" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hej,
Dzięki za ukierunkowanie. Zmierzyłem się z tematem.
Finał:
- piersi pociąłem na 2 cm plastry w poprzek włókien i lekko rozbiłem
- potem sól, biały pieprz i chili
- panierowanie: mąka, jajko, sezam (uprzednio prażony na patelni na
lekko brązowy kolorek)
- wszystko do frytkownicy na 170 C na 9 minut.
Do tego sosik słodko-kwaśny "Pudliszki" i było całkiem przyjemnie
ale... jak się okazało nie o to moim kubkom smakowym chodziło.
Następnym razem spróbuję panierki z pokruszonych płatków
kukurydzianych + (tu mi przychodzi do głowy miód ale nie jestem
przekonany... może ktoś coś dopowie...)
--
brow(J)arek pozdrawia
|