Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Qd" <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Panierowanie filetów rybnych
Date: 29 Apr 2004 09:17:34 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 28
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <c6novi$2mon$1@mamut.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1083223054 32710 213.180.130.18 (29 Apr 2004 07:17:34
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Apr 2004 07:17:34 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 111.111.12.85, 212.14.63.61, 192.168.243.39
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98; Win 9x 4.90;
FunWebProducts)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:199905
Ukryj nagłówki
>
> A tak na powaznie, to dlatego, ze tak wlasnie lubie, ryba z maka mi nie
> smakuje, z bulka jest pyszna, a po za tym, to nie jest jedyny sposob w jaki
> robie ryby, ale pytanie bylo o CHRUPIACA i z nieodpadnieta skorka , zatem,
> nie czepiaj sie ;-PPP
>
> Adiola
A może panierka z ziarenek?
U prapoczątków tego sposobu jest pomysł Kurta Schellera dla sandacza.
No ale sandacz...
Moze byc i kostka. Lekko odmrożona, osuszona, otoczona w mące ( moze byc
kukurydziana).Potem tę kostkę maczam w białku Z JEDNEJ strony i w mieszaninie
ziaren sezamu, siemienia lnianego i maku. Smażę najpierw po straonie ziaren, a
potem tę "gołą", z mąką tylko, na złoto. I na talerz. Soli każdy indywidualnie,
sok z cytryny też indywidualnie.
I patent przywieziony: mąkę wymieszać ze słodka papryką w proszku, mieszanka ma
być bladorózowa i mało atrakcyjna.W tym obtaczać cokolwiek co obtaczamy w mące
do smażenia. Na patelni robi sie tak wspaniale złociste, jakiego przy samej
mące się nigdy nie osiągnie.
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|